REGELING UITGIFTE WONINGBOUWGROND VAN DE GEMEENTE ROOSENDAAL 2013

  • 1. Een kosteloze optie tot koop wordt verleend voor een periode van 6 maanden. Verlenging van de optie is met inachtneming van de hierna vermelde voorwaarden slechts mogelijk tegen betaling van een nader vast te stellen rentevergoeding (wettelijke rente) over de koopsom (thans 3% op jaarbasis). De rentevergoeding wordt niet verrekend met de koopsom van de bouwkavel en wordt niet gerestitueerd indien de optie vervalt c.q. de verkoop van de bouwkavel niet doorgaat.

  • 2. Binnen 4 maanden na aanvang van de optietermijn dient de optiehouder een schetsplan in te dienen ter beoordeling door de commissie ruimtelijke kwaliteit. Indien niet of niet tijdig een schetsplan wordt ingediend, vervalt de optie, tenzij aan de optiehouder op diens met redenen omkleed schriftelijk verzoek verlenging van de termijn wordt verleend.

  • 3. Indien het schetsplan door de commissie ruimtelijke kwaliteit geheel of ten dele wordt afgekeurd, wordt de termijn van de optie op verzoek van de optiehouder met ten hoogste 2 maanden verlengd tegen betaling van de sub 1. bedoelde rentevergoeding. Indien binnen de verlengde termijn geen aangepast schetsplan wordt ingediend vervalt de optie onherroepelijk. De optie vervalt eveneens als het schetsplan driemaal geheel of ten dele is afgekeurd, tenzij de optiehouder binnen 2 weken, nadat het schetsplan laatstelijk (geheel of gedeeltelijk) is afgekeurd, schriftelijk verzoekt om verdere verlenging van de optietermijn en daarop door burgemeester en wethouders positief wordt beslist.

  • 4. Nadat het schetsplan door de commissie ruimtelijke kwaliteit is goedgekeurd wordt aan de optiehouder een ontwerpkoopovereenkomst aangeboden. Alsdan dient hij/zij binnen 14 dagen na dagtekening van de brief, waarin de ontwerpovereenkomst wordt aangeboden, twee ondertekende exemplaren van de overeenkomst aan de gemeente terug te zenden. De gemeente zendt vervolgens één week na ontvangst van de getekende overeenkomst één mede-ondertekend exemplaar van de koopovereenkomst retour.

  • 5.Na ondertekening van de koopovereenkomst wordt bij de koper een aanbetaling van 10% van de koopsom van de grond in rekening gebracht. Deze aanbetaling wordt verrekend met de koopsom van de kavel. Bij ontbinding van de koopovereenkomst wordt 5% van de koopsom gerestitueerd.

  • 6.Koper is verplicht binnen 6 maanden na ondertekening van de koopovereenkomst een volledig ontvankelijke aanvraag om omgevingsvergunning in te dienen bij de gemeente.

  • 7.De notariële akte dient te worden gepasseerd uiterlijk 12 maanden na de datum van de ondertekening van de koopovereenkomst.

  • 8.DDe bouwkavel kan in gebruik worden genomen onmiddellijk na het passeren van de akte van levering. Slechts in bijzondere omstandigheden kan op schriftelijk verzoek van de koper toestemming worden verleend de bouwkavel vóór het passeren van de akte in gebruik te nemen, mits de volledige koopsom, inclusief de verschuldigde omzetbelasting, bij vooruitbetaling is voldaan. Voor het mogen starten met de bouwwerkzaamheden -vooruitlopend op het passeren van de akte en/of de afgifte van de omgevingsvergunning- dient koper afzonderlijk toestemming te vragen.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van Roosendaal bij besluit van 10 september 2013.

Naar boven