Vragen van de leden Van der Graaf en Segers (beiden ChristenUnie) aan de Ministers van Justitie en Veiligheid en voor Medische Zorg en de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht «Korpschef: Partydrugs moeten af van «normaal» imago» (ingezonden 11 april 2018).

Mededeling van Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 3 mei 2018).

Vraag 1

Kent u het bericht «Korpschef: Partydrugs moeten af van «normaal» imago»?1

Vraag 2

Deelt u de mening dat drugsgebruik niet onschuldig is, onder meer omdat het leidt tot verslaving en daarbij behorende gezondheidsklachten en de productie en levering van drugs gepaard gaat met criminaliteit, geweld en intimidatie?

Vraag 3

Deelt u de mening geuit door korpschef Akerboom dat het gebruik van drugs in het uitgaanscircuit te veel is genormaliseerd en zelfs wordt geromantiseerd?

Vraag 4

Deelt u de mening dat alles op alles moet worden gezet om te strijden tegen de romantisering en normalisering van drugs en scherp voor het voetlicht te brengen dat ook achter de pil of het lijntje in het weekend een wereld van misdaad schuil gaat? Zo ja, welke actie onderneemt u daartoe?

Vraag 5

Wat doet u, naast preventie op het gebied van alcohol en roken, aan preventie om te voorkomen dat jongeren niet beginnen met het gebruik van drugs?

Mededeling

De vragen van de Kamerleden Van der Graaf (CU) en Segers (CU) over het bericht «Korpschef: Partydrugs moeten af van «normaal» imago.» (2018Z06701) kunnen tot mijn spijt niet binnen de gebruikelijke termijn worden beantwoord.

De reden van het uitstel is dat wij de vragen van het Kamerlid Bergkamp (D66) over «de uitspraken van korpschef Akerboom over partydrugs» graag in samenhang en dus gelijktijdig willen beantwoorden met de vragen van Van der Graaf en Segers.

Ik zal u zo spoedig mogelijk de antwoorden op de Kamervragen doen toekomen.

Naar boven