Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 oktober 2013, 2013-0000140532, tot aanpassing van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met het verstrekken van een vergoeding aan de leden van de Commissie Parameters

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 23, derde lid, van het Besluit financieel toetsingskader pensioenfondsen;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 30a van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling wordt als volgt gewijzigd:

1. In het vierde lid wordt ‘op grond van het Vacatiegeldenbesluit 1988’ gewijzigd in: volgens de regels van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies respectievelijk het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies.

2. Het vijfde lid vervalt.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 oktober 2013

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma.

TOELICHTING

Het Vacatiegeldenbesluit 1988 is in 2009 vervallen. Om commissieleden van de Commissie Parameters een vergoeding te kunnen verstrekken, wordt de verwijzing naar het Vacatiegeldenbesluit 1988 vervangen door een verwijzing naar de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en het daarbij behorende Besluit. Op grond van die wet wordt aan de commissieleden die een vergoeding ontvangen, tevens een reiskostenvergoeding verstrekt. De verwijzing in het vijfde lid van artikel 30a van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling kan daarom vervallen.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma.

Naar boven