Wijziging van de Regeling aanwijzing diploma’s financiële dienstverlening Wft (wijziging vakbekwaamheidsmodules diploma Kandidaat Actuaris AG)

13 juli 2012

Nr. FM/2012/1002M

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 171, vierde lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft;

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage bij artikel 2, eerste en tweede lid, van de Regeling aanwijzing diploma's financiële dienstverlening Wft worden in de kolom ‘Vakbekwaamheidsmodule’ de modules, behorende bij het diploma ‘Kandidaat Actuaris AG’, vervangen door: Basismodule, Schadeverzekeringen, Levensverzekeringen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën, J.C. de Jager.

TOELICHTING

In de bijlage bij de Regeling aanwijzing diploma's financiële dienstverlening Wft zijn diploma's aangewezen die als bewijs van vakbekwaamheid dienen. Genoemde regeling strekt ter uitvoering van artikel 171, vierde lid, van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft, op grond waarvan de minister bij ministeriële regeling andere diploma's kan aanwijzen als geldig diploma.

De bijlage bij de Regeling aanwijzing diploma's financiële dienstverlening Wft is onlangs aangepast, naar aanleiding van het achttiende advies van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening. Bij die wijziging is evenwel verzuimd om een wijziging van het diploma Kandidaat Actuaris AG mee te nemen. De wijziging betreft het toevoegen van de vakbekwaamheidsmodule schadeverzekeringen aan het diploma Kandidaat Actuaris AG. Deze wijziging vindt nu alsnog plaats.

De Minister van Financiën, J.C. de Jager.

Naar boven