Bestemmingsplan Diemerdijkstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij op 9 augustus 2011 hebben besloten het bestemmingsplan Diemerdijkstraat ongewijzigd vast te stellen. Het (ongewijzigde) bestemmingsplan, de daarbij behorende bijlagen en het besluit liggen vanaf 18 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage.

De genoemde stukken zijn tijdens openingstijden in te zien bij de receptie in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a te Weesp. Ook kunnen de stukken worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0457.BP01WP01SG-on01).

Het bestemmingsplan Diemerdijkstraat bestaat uit de toelichting, een verbeelding en de regels. De bijlagen bestaan uit onderzoeken en rapportages. Het bestemmingsplan voorziet in een passende planologische basis voor het realiseren van 1100m2 extra oppervlaktewater.

Indienen van beroep bij Raad van State

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan er beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Weesp treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven