Wijziging van de Regeling tot vaststelling voor 2011 van de bedragen, bedoeld in de artikelen 2 en 3 van het Besluit bekostiging financieel toezicht (Stcrt. 2011, 1051)

11 juli 2011

Nr. FM/2011/9333 M

Directie Financiële Markten

De Minister van Financiën,

Gelet op artikel 9 van het Besluit bekostiging financieel toezicht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling tot vaststelling voor 2011 van de bedragen, bedoeld in de artikelen 2 en 3 van het Besluit bekostiging financieel toezicht (Stcrt. 2011, 1051), wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3 wordt, onder vernummering van het vierde en vijfde lid tot vijfde en zesde lid, na het derde lid een nieuw lid ingevoegd, luidende:

  • 4. Het bedrag, bedoeld in artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel d, van het besluit wordt vastgesteld op € 5.300 voor de behandeling van een verklaring van ondertoezichtstelling als bedoeld in artikel 2:69a, eerste lid, van de wet.

B

In artikel 4 wordt, onder vernummering van het zevende en achtste lid tot achtste en negende lid, na het zesde lid een nieuw lid ingevoegd, luidende:

  • 7. Het bedrag, bedoeld in artikel 3, vierde lid, wordt vermeerderd met een bedrag van € 1.700 per persoon van wie de deskundigheid op grond van artikel 4:9 van de wet dient te worden vastgesteld te behoeve van de behandeling van de aanvraag tot verlening van een verklaring van ondertoezichtstelling.

C

In artikel 4, negende lid, onderdeel f, wordt de zinsnede ‘of van een beleggingsmaatschappij als bedoeld in artikel 2:68, eerste lid, van de wet’ vervangen door: , van een beleggingsmaatschappij als bedoeld in artikel 2:68, eerste lid, van de wet of van een beheerder of beleggingsmaatschappij als bedoeld in artikel 2:69a, eerste lid, van de wet.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

Met de Wijzigingswet financiële markten 2010 is per 1 juli 2011 in de Wet op het financieel toezicht een verlicht regime ingevoerd voor bepaalde beleggingsinstellingen (artikel 2:69a). In het Besluit bekostiging financieel toezicht is de grondslag opgenomen voor het door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met ingang van 1 juli 2011 in rekening kunnen brengen van de kosten voor het afgeven van een verklaring van ondertoezichtstelling en de kosten voor het doorlopend toezicht voor de desbetreffende beleggingsinstellingen.

Met de onderhavige aanpassing van de Regeling tot vaststelling voor 2011 van de bedragen, bedoeld in de artikelen 2 en 3 van het Besluit bekostiging financieel toezicht, kan de AFM de desbetreffende kosten in rekening brengen.

De Minister van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven