Kennisgeving gewijzigd vastgesteld inpassingsplan “Reparatie Tuinbouw Bommelerwaard”

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat Provinciale Staten het inpassingsplan “Reparatie Tuinbouw Bommelerwaard” gewijzigd hebben vastgesteld. Dit inpassingsplan met bijbehorende stukken (hierna te noemen: reparatieplan) ligt van 12 oktober 2017 tot en met 22 november 2017 ter inzage. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn beroep instellen bij de Raad van State.

 

Achtergrond

Het reparatieplan betreft het inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard (2015), dat het ruimtelijk kader biedt voor de herstructurering van de glastuinbouw en paddenstoelenteelt. In het reparatieplan zijn enkele technische correcties in de planbegrenzing, de regels en de basiskaarten vastgelegd.

Mede naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen hebben Provinciale Staten het plan op enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Zo wordt in de extensiveringsgebieden een maximale inhoud van 750m3 toegestaan voor (bedrijfs-) woningen binnen de bestemming Bedrijf (artikel 5.2.2. onder b) en binnen de bestemming Wonen (artikel 12.2.2. onder e). Aldus wordt aangesloten bij de regeling voor het buitengebied zoals die door de gemeente Maasdriel wordt opgesteld.

Voorts is de begripsbepaling van artikel 1.52 (Paddenstoelenteelt) zodanig aangepast dat naast mestfermentatie ook compostering wordt uitgesloten. Tevens wordt ter duiding van het begrip halffabricaat toegevoegd dat het gaat om geënte substraten die reeds een deel van het groeiproces elders hebben doorlopen.

 

Waar kunt u de stukken inzien?

Het reparatieplan ligt ter inzage van 12 oktober tot en met 22 november 2017. De stukken zijn digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: NL.IMRO.9925.RepIPBommelerwaard-VST1, op www.zaltbommel.nl, onder “wonen verkeer en veiligheid / bestemmingsplannen” en op www.maasdriel.nl.

 

U kunt de stukken ook tijdens werktijden inzien bij:

Provincie Gelderland, Markt 11 te Arnhem;

Gemeente Zaltbommel bij de Afdeling Publiekszaken, Hogeweg 11 te Zaltbommel;

Gemeente Maasdriel (balie gemeentekantoor), Kerkstraat 45 te Kerkdriel.

 

 

Hoe kunt u in beroep ?

Belanghebbenden kunnen tijdens de periode dat het reparatieplan ter inzage ligt beroep instellen tegen het inpassingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend over het ontwerp-inpassingsplan. Heeft een belanghebbende geen zienswijze ingediend, dan kan alleen beroep worden ingesteld als redelijkerwijs niet verweten kan worden dat geen zienswijze over het ontwerp-inpassingsplan is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er in het (definitieve) inpassingsplan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp-inpassingsplan.

 

Het beroep kunt u richten aan:

 

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Na afloop van de ter inzagelegging treedt het inpassingsplan in werking. Ook als er beroep is ingesteld. Indien u van mening bent dat daardoor uw belangen geschaad worden kunt u de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens verzoeken om een zogenoemde voorlopige voorziening te treffen. Indien de voorzitter van mening is dat er sprake is van spoed, kan hij in dat geval de inwerkingtreding van het inpassingsplan opschorten totdat over de beroepen beslist is.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit over het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat:

de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen (ofwel de argumenten die u tegen het inpassingsplan inbrengt);

het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State doet in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak over eventueel ingestelde beroepen tegen het inpassingsplan.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven