Ontwerpbestemmingsplan Duineveld, ontwerpomgevingsvergunning Duineveld Planfase 1 en ontwerpbesluit Hogere grenswaarde ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de volgende stukken ter inzage liggen:

  • -

    ontwerpbestemmingsplan Duineveld

  • -

    ontwerpomgevingsvergunning Duineveld, planfase 1 (nr. 2017058200)

  • -

    ontwerpbesluit hogere grenswaarde Duineveld

Er is sprake van een coördineerde procedure (3.30Wro). Dat besluit is op 7 maart 2017 gepubliceerd. Op dit plan is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de ontwikkeling van een woonwijk tussen de steilrand, het zwembad aan de Nieuwe Zeeweg en het beoogd landschapspark met speeleiland. De woonwijk zal maximaal 97 grondgebonden woningen en maximaal 40 appartementen bevatten. De grondgebonden woningen kunnen vrijstaande, halfvrijstaande of rijwoningen zijn. De appartementen staan in de zuid-west hoek en mogen maximaal +22m NAP hoog worden.

De omgevingsvergunning betreft de eerste fase. Het gaat dan om 39 woningen (10 vrijstaand, 14 tweeondereenkap en 15 rijwoningen, 0 appartementen) in het zuidwestelijke deel van het plangebied. Vanaf de Nieuwe Zeeweg gezien is dat ongeveer vanaf het zwembad en daarachter.

Het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde betreft het (weg)verkeerslawaai van de Nieuwe Zeeweg. Op basis van de Wet geluidhinder (Wgh) is ten behoeve van de nieuwe woningen akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft een ontwerpbesluit hogere waarde opgesteld vanwege het wegverkeerslawaai van maximaal 56 dB.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Duineveld', de ontwerpomgevingsvergunning Duineveld fase 1 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen vanaf woensdag 2 augustus tot en met dinsdag 12 september 2017 ter inzage. Ze zijn in te zien:

Zienswijze indienen

Iedereen kan een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met dinsdag 12 september 2017) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Duineveld” Een zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunnning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde moet worden gericht aan: het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden , onder vermelding van "zienswijze Duineveld planfase 1" of "zienswijze ontwerpHGW Duineveld". Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

Naar boven