Kennisgeving publicatie Notitie Reikwijdte en Detailniveau afwegingskader windenergie

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 7.27 van de Wet Milieubeheer bekend dat vanaf 1 augustus 2021 tot en met 30 september 2021 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau afwegingskader windenergie voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Meierijstad, Stadhuisplein 1 te Veghel. De notitie is digitaal beschikbaar als bijlage bij deze officiële bekendmaking.

Aanleiding

De gemeente Meierijstad kijkt naar manieren om op een duurzame wijze energie op te wekken binnen de gemeentegrenzen. Bijvoorbeeld met zonne-energie en windenergie. In 2021 is daarom gestart met het ‘Afwegingskader Wind’. In dit document wordt opgeschreven welke voorwaarden we stellen aan het plaatsen van windmolens. Onderdeel hiervan is het opstellen van een milieueffectrapport (MER). Hierin worden de milieueffecten van de plaatsing van windmolens omschreven.

De eerste stap in het traject voor het opstellen van een PlanMER is deze publicatie en de terinzagelegging van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau afwegingskader windenergie.

In deze notitie is kort beschreven waarom het opstellen van een PlanMER noodzakelijk is en voor welke activiteit(en) het MER wordt opgesteld. Daarnaast is in de notitie opgenomen op welke wijze de milieueffecten in beginsel beschreven worden. De volgende stap zal zijn het opstellen van het milieueffectrapport (MER).

Inzage & Zienswijzen

Door middel van deze kennisgeving wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voornemen en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau naar voren te brengen.

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau ligt vanaf 1 augustus 2021 tot en met 30 september 2021 ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis van de gemeente Meierijstad, Stadhuisplein 1 in Veghel.

U kunt uw zienswijze over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel.

Rekening houdend met de Notitie en mogelijke reacties en adviezen zal het MER daarna worden opgesteld.

Informatie

U kunt voor nadere informatie, of om een mondelinge zienswijze in te brengen, contact opnemen met het werkatelier Gebiedsontwikkeling en Planologie bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel 28 juli 2021

Naar boven