Ontheffingenbeleid parkeerschijfzone De Vlietoevers

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg;

Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 149 van de Wegenverkeerswet 1994, paragraaf 4 van de BABW, de artikelen 25 en 87 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens;

Gelet op het Uitgiftebeleid Parkeerontheffingen Leidschendam-Voorburg 2017, waarin in artikel 7c wordt verwezen naar de mogelijkheid om aanvullende voorwaarden vast te stellen in parkeerschijfzones;

Gelet op het doel om binnen bouwplan De Vlietoevers het gebruik van de privé parkeerplaatsen te bevorderen en zo voldoende parkeerruimte in de openbare ruimte over te houden voor bewoners zonder privé parkeerplaatsen en voor bezoekers;

Gezien het collegebesluit van 27 oktober 2020 (nummer 1953);

B e s l u i t e n:

 

 

Artikel 1 Regels aantal parkeerontheffingen bewoners

 

  • a.

    Per adres binnen parkeerschijfzone De Vlietoevers dat over twee privé parkeerplaatsen beschikt, worden geen ontheffingen verleend door het college.

  • b.

    Per adres binnen parkeerschijfzone De Vlietoevers dat over één privé parkeerplaats beschikt, wordt maximaal één ontheffing verleend door het college, behalve voor de adressen die in aanmerking komen voor een ontheffing om voor de eigen uitrit te parkeren, deze komen niet voor ontheffing in aanmerking.

  • c.

    Per adres binnen parkeerschijfzone De Vlietoevers dat niet over een privé parkeerplaats beschikt, worden maximaal twee ontheffingen verleend door het college.

  • d.

    Een privé parkeerplaats is:

  • een vrije ruimte op eigen terrein bij de woning welke bij de aanleg van de woning bedoeld is of was als parkeermogelijkheid;

  • een parkeerplaats in een parkeergarage behorende bij het wooncomplex waarbij bij oplevering van het wooncomplex een parkeerplaats in de parkeergarage is toegewezen aan één van de woningen en voorwaarde is geweest bij de afgifte van de bouwvergunning.

 

Artikel 2 Aantal parkeerontheffingen bewoners per adres

 

De regels uit artikel 1 zijn in bijlage 1 bij dit ontheffingenbeleid vertaald naar de feitelijke situatie ten tijde van de vaststelling van dit ontheffingenbeleid.

 

Artikel 3 Hardheidsclausule

In bijzondere gevallen kan het college afwijken van dit ontheffingenbeleid.

 

Artikel 4 Citeertitel

Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als ‘Ontheffingenbeleid parkeerschijfzone De Vlietoevers’.

 

Artikel 5 Inwerkingtreding

Dit ontheffingenbeleid treedt in werking de dag na bekendmaking en vervangt het ontheffingenbeleid 'parkeerschijfzone De Vlietoevers' van 4 juli 2017.

 

 

Vastgesteld in de vergadering van 27 oktober 2020

dhr. A. van Mazijk, dhr. K. Tigelaar

secretaris, burgemeester

bijlage

In onderstaande tabel is het maximum aantal parkeerontheffingen voor bewoners per adres opgenomen als vertaling van de feitelijke situatie ten tijde van de vaststelling van dit ontheffingenbeleid.

Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend als de feitelijke situatie ten aanzien van privé parkeerplaatsen in de toekomst wijzigt.

 

Straat

Huisnummer

Aantal privé parkeerplaatsen

Maximum aantal parkeerontheffingen

Bijzonderheden

Vlietoevers

2 t/m 20 even nummers

2

0

2 parkeerplaatsen per adres in garage

Vlietoevers

22 en 24

1

1

Oprit voor 1 auto

Vlietoevers

26

2

0

Oprit voor 2 auto’s

Vlietoevers

28,30,32,34

1

0

Oprit voor 1 auto Ontheffing mogelijk tot parkeren voor eigen uitrit voor de eigen auto’s op kenteken

Vlietoevers

36 t/m 50 even nummers

1

1

Oprit voor 1 auto

Vlietoevers

1 t/m 21 oneven nummers

0

2

 

Watertorenlaan

21 t/m 43 oneven nummers

1

1

1 parkeerplaats per adres in garage

Watertorenlaan

45 en 86 t/m 110 even nummers

0

2

 

 

 

 

Naar boven