Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 4-12-2018

 

 

4 december 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

Beleidsregels bijzondere bijstand.

Samenvatting

Het college heeft de Beleidsregels bijzondere bijstand 2019 vastgesteld. De beleidsregels geven het kader aan in welke situatie en onder welke voorwaarden bijzondere bijstand op grond van de Participatiewet kan worden verstrekt.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    neemt kennis van het advies van de Adviesraad Sociaal Domein;

  • 2.

    stelt de Beleidsregels bijzondere bijstand 2019 vast;

  • 3.

    stemt in met de bijgevoegde brief (bijlage 3) voor de Adviesraad Sociaal Domein.

 

 

Buurtbemiddeling

 

Samenvatting

Het pilotjaar Buurtbemiddeling (zomer 2017-zomer 2018) heeft het nut van deze dienst voor inwoners en partners bewezen. Het college stemt daarom in met de structurele inzet van Buurtbemiddeling. Voor 2019 is een bedrag van €17.500,-- binnen de exploitatie hiervoor beschikbaar. Met dit bedrag kunnen ca. 20 bemiddelingszaken door Kwadraad Buurtbemiddeling worden opgepakt.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met structurele inzet van Buurtbemiddeling.

  • 2.

    informeert de raad met een RIB.

 

 

Cameratoezicht parkeerterrein Veerweg Bergambacht.

Samenvatting

In de afgelopen periode is de overlast op het terrein aan de Veerweg, Bergambacht toegenomen. De overlast bestaat uit: geluidsoverlast, verrommeling van het terrein dreigend/onveilig gevoel van bezoekers van het terrein of bijv. mensen die daar voorbijlopen of fietsen, straatracen, e.d. Cameratoezicht ondersteunt het extra toezicht die de boa’s en politie uitoefenen op te oefenen.

 

Besluit

Kennisnemen van het besluit van de burgemeester, tot plaatsing van een camera voor het toezicht op het parkeerterrein aan de Veerweg Bergambacht.

 

 

Ontwerp wijzigingsplan ‘’Steinsedijk 47 - Haastrecht’’.

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het ontwerp wijzigingsplan ‘Steinsedijk 47 – Haastrecht’. Naast een aannemersbedrijf is aan Steinsedijk 47 sinds 2007 het media- en reclamebedrijf, Steinhoeve Media, aanwezig. Het bedrijf heeft geen ongewenste ruimtelijke impact en kan daarom met behulp van dit wijzigingsplan bestemd worden.

 

Besluit

Het college stemt in met het ontwerp wijzigingsplan ’Steinsedijk 47 - Haastrecht’ met planidentificatienummer NL.IMRO.1931.BPW1805BG006-ON01.

 

 

Overdracht uitvoering asbesttoezichttaken en vaststelling Mandaatbesluit Krimpenerwaard – ODMH 2018.

Samenvatting

Het college heeft besloten de taken in het kader van toezicht op en handhaving van asbestverwijdering over te dragen aan de Omgevingsdienst Midden-Holland.

Recent is een wijziging van het Besluit omgevingsrecht in werking getreden. Op grond daarvan moet het toezicht op asbestsaneringen door een omgevingsdienst worden uitgevoerd. Het gaat om (het ketentoezicht op) bedrijfsmatige activiteiten met betrekking tot asbest. Hieronder vallen ook de bedrijfsmatige activiteiten met asbest in opdracht van particulieren. Het toezicht op particulieren die zelf maximaal 35 m2 asbest verwijderen en de beoordeling van sloopmeldingen maken geen onderdeel uit van het basistakenpakket. Deze taken blijft de gemeente zelf uitvoeren.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met de overdracht van taken in het kader van toezicht op en handhaving van asbestverwijdering van de gemeente naar de Omgevingsdienst Midden-Holland;

  • 2.

    Stelt het Mandaatbesluit Krimpenerwaard – ODMH 2018 vast;

  • 3.

    Trekt het Mandaatbesluit Krimpenerwaard – ODMH van 16 juni 2015 en 1 december 2015 in.

 

 

Vaststellen Re-integratieregeling 2018

Samenvatting

Het college stelt de Re-integratieregeling 2018 vast waarin is geregeld wanneer en onder welke voorwaarden het college re-integratie instrumenten inzet voor de ondersteuning en begeleiding van inwoners naar werk.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt de Re-integratieregeling 2018 definitief vast

  • 2.

    Informeert de Adviesraad Sociaal Domein en de Cliëntenraad

 

 

Afdoening T18-219 Tools preventieve activiteiten schuldhulpverlening

Samenvatting

Het college informeert de gemeenteraad over de tools die worden ingezet ter preventie van armoede en schulden.

 

Besluit

Het college stuurt ter afdoening van T18-219 bijgevoegde raadsinformatiebrief naar de gemeenteraad.

 

 

Ontwerp bestemmingsplan Voorstraat 12 – Lekkerkerk

Samenvatting

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten medewerking te verlenen aan het wijzigen van de bestemming van de woning op het perceel Voorstraat 12 in Lekkerkerk. De locatie heeft nu een bedrijfsbestemming maar is niet meer als zodanig in gebruik. Een woonbestemming past beter in de omgeving waar voornamelijk woonbestemmingen voorkomen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Voorstraat 12, Lekkerkerk met planidentificatienummer NL.IMRO.1931.BP1807DK024-ON01

  • 2.

    besluit geen ontwerpexploitatieplan met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

 

 

Controleprotocol 2019-2022

Samenvatting

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor het controleprotocol 2019-2022 vast te stellen. Dit controleprotocol heeft als doel nadere aanwijzingen te geven aan de accountant over de reikwijdte van de accountantscontrole, de daarvoor geldende normstellingen en de daarbij verder te hanteren goedkeurings- en rapporteringstoleranties voor de controle van de jaarrekeningen 2019 tot en met 2022 van de gemeente Krimpenerwaard.

 

Besluit

Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld het Controleprotocol 2019-2022 vast te stellen.

 

 

Inzet experimenteerartikel Huisvestingsverordening Krimpenerwaard 2015

 

Samenvatting

Het college heeft de Experimentenregeling toewijzing sociale huurwoningen nieuwbouw QuaWonen vastgesteld. Het gevolg van dit besluit is dat de nieuwbouwwoningen van vier projecten van QuaWonen met voorrang worden toegewezen aan woningzoekenden die een sociale huurwoning in de Krimpenerwaard achterlaten. De achtergelaten woningen komen vrij voor andere woningzoekenden. Hierdoor vindt doorstroming plaats.

 

Besluit

Het college stelt de Experimentenregeling bevordering lokale doorstroming vast ten behoeve van de uitvoering van het experimenteerartikel uit de Huisvestingsverordening Krimpenerwaard 2015.

 

 

Koopzondag 2018 in Haastrecht

 

Samenvatting

Vaststellen van de koopzondag voor Haastrecht in 2018 op basis van de Verordening winkeltijden gemeente Krimpenerwaard 2018.

 

Besluit

Het college wijst de aangevraagde koopzondag voor 2018 in Haastrecht aan.

 

 

Omgevingsvergunning planologische realisatie entreegebouw voor het recreatiegebied Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek

Samenvatting

Het college verleent medewerking aan de realisatie van een entreegebouw in het recreatiegebied Krimpenerhout in Krimpen aan de Lek en wijkt daarmee af van het bestemmingsplan. De raad wordt verzocht een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af te geven.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent medewerking aan de realisatie van een entreegebouw voor het recreatiegebied Krimpenerhout en wijkt daarmee af van het bestemmingsplan.

  • 2.

    Verzoekt de Raad om een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af te geven;

  • 3.

    Start, na ontvangst van de ontwerp verklaring van geen bedenkingen, de uitgebreide voorbereidingsprocedure genoemd in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • 4.

    Stemt in met bijgevoegde ontwerp omgevingsvergunning en legt deze, tezamen met de ontwerp verklaring van geen bedenkingen, gedurende zes weken ter inzage.

  • 5.

    Mandateert de definitieve verlening van de omgevingsvergunning aan het afdelingshoofd Ruimtelijke ontwikkeling, tenzij er zienswijzen worden ingediend.

 

 

Bestuursopdracht verbetering biodiversiteit

 

Samenvatting

De gemeente heeft de ambitie om biodiversiteit te verbeteren. Daartoe wordt een afwegingskader opgesteld om biodiversiteit te stimuleren bij het inrichten en beheren van het gemeentelijk openbaar gebied. Hieruit volgen korte en lange termijn maatregelen.

 

Besluit

Het College stelt de bestuursopdracht voor het verbeteren van de biodiversiteit vast.

 

 

RIB Zienswijze Omgevingsbeleid Provincie Zuid-Holland

 

Samenvatting

Het college gaat namens de gemeente een zienswijze indienen op het Omgevingsbeleid van de provincie Zuid-Holland. Via een raadsinformatiebrief worden de raadsleden geïnformeerd over de hoofdlijnen van deze zienswijze.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Is akkoord met de hoofdlijnen van de zienswijze zoals verwoord in de bijgevoegde raadsinformatiebrief.

  • 2.

    Besluit de raad via bijgevoegde raadsinformatiebrief te informeren omtrent de zienswijze Omgevingsbeleid provincie Zuid-Holland.

  • 3.

    Besluit de raad in de brief te vragen of er behoefte is aan een gesprek over de zienswijze.

Naar boven