Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 30-10-2018

 

 

30 oktober 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

Beslissing op bezwaar inzake Unieck Zorgverlening BV

Samenvatting

Het college verklaart het bezwaar van de besloten vennootschap Unieck Zorgverlening en de heer G.G. van Roest ontvankelijk en ongegrond, conform het advies van de Onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften d.d. 2 oktober 2018. Dit betekent dat de last onder dwangsom van 5 maart 2018 in stand blijft.

 

Besluit

Het college besluit om het advies van de Onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften d.d. 2 oktober 2018 over te nemen en het bezwaar ontvankelijk en ongegrond te verklaren.

 

 

Horecabeleid buitengebied Krimpenerwaard

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met concept-beleidsregels Horeca buitengebied en legt deze ter inzage voor inspraak. Het doel van de beleidsregel is het scheppen van duidelijke ruimtelijke kaders voor het exploiteren van horeca- en zaalaccommodaties in het buitengebied. Zowel inwoners als (toekomstige) horecaondernemers kunnen op het conceptbeleidsstuk reageren.

 

Besluit

Het college besluit:

  • 1.

    In te stemmen met het conceptbeleidsstuk Horeca Buitengebied Krimpenerwaard;

  • 2.

    inspraak te verlenen op de voorbereiding van de beleidsnotitie.

 

 

Gebruik perceel Benedenkerkseweg 87 te Stolwijk

Samenvatting

Het college is in principe akkoord met gebruik van het perceel Benedenkerkseweg 87 voor sierteelt in plaats van glastuinbouw. Een ruimtelijke kwaliteitsverbetering en ruimte voor jonge ondernemers.

 

Besluit

Het college

  • 1.

    Heeft in principe geen bezwaar tegen het gebruik van sierteelt in plaats van glastuinbouw op het perceel Benedenkerkseweg 87 in Stolwijk.

 

 

Septembercirculaire 2018

Samenvatting

Op 18 september jl. is de septembercirculaire verschenen. De septembercirculaire heeft in 2018 een nadelig effect voor de begroting. Vanaf 2019 is het effect positief. Het college besluit deze financiële gevolgen te verwerken in de slotwijziging 2018 en de 1e tussenrapportage 2019 en hierover de raad te informeren door middel van een raadsinformatiebrief.

 

Besluit

Het college besluit:

  • 1.

    De structurele financiële gevolgen van de septembercirculaire 2018 te verwerken in de slotwijziging 2018 en de 1e tussenrapportage 2019

  • 2.

    De raad te informeren over de gevolgen van de Septembercirculaire 2018.

 

 

Aanvulling subsidiejaarplan

Samenvatting

In aanvulling op het vastgestelde subsidiejaarplan wordt aan de stichting Humanitas, Stichting SWOS, Stichting SWON en muziekvereniging Excelsior Bergambacht een subsidie verleend voor het jaar 2019. Het college gaat wel met de muziekvereniging in gesprek over de financiële positie. Aan de raad wordt gevraagd om middelen vrij te maken voor de subsidie aan de Stichting SWOS, de Stichting SWON en Stichting Humanitas.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent stichting Humanitas een subsidie voor het jaar 2019 van € 5.350,- voor de door de stichting aangevraagde activiteiten.

  • 2.

    Gaat met de muziekvereniging in gesprek over de financiële positie van de vereniging.

  • 3.

    Verleent een subsidie voor het jaar 2019 aan Stichting SWOS.

  • 4.

    Verleent een subsidie voor het jaar 2019 aan Stichting SWON.

  • 5.

    Stelt de raad voor om voor beslispunt 1, 3 en 4 middelen beschikbaar te stellen.

  • 6.

    Stelt de raad op de hoogte van beslispunt 2 door middel van een Raadsinformatiebrief.

 

 

Indexering tarieven WMO - Jeugdhulp 2019

Samenvatting

Het college wijzigt de systematiek van indexatie in de deelovereenkomsten jeugd, Wmo voor hulp bij het huishouden en ambulante Wmo en Jeugdhulp diensten. Hierdoor wordt beter aangesloten bij de stijging van kosten door aanbieders en wordt uitvoering gegeven aan de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) reële kostprijs.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Past de systematiek voor indexatie aan van hulp bij het huishouden en de ambulante Wmo en Jeugdhulp diensten voor de looptijd van de overeenkomst (2018-2020).

  • 2.

    Besluit met ingang van 1 januari 2019 de indexering afhankelijk te maken van 90% van de stijging van de personele kosten in de cao en voor 10% van de CBS index consumentenprijs CPI.

  • 3.

    Mandateert de wethouder van Gouda voor het wijzigen van bijlage 2 artikel 2 van de overeenkomsten Wmo en Jeugdhulp.

    Er wordt onderzocht welk indexatiecijfer (september of oktober) het meest recht doet aan de kostenstijging van de aanbieders en hierop wordt bijlage 2, artikel 2 aangepast.

 

 

Controleprotocol 2018 SVHW

Samenvatting

De heffing en inning van een groot aantal gemeentelijke belastingen wordt uitgevoerd door het SVHW. Jaarlijks controleert de accountant of het SVHW onze verordeningen op de juiste wijze uitvoert. Zij sturen ons een controleprotocol toe met daarin de onderdelen die zij per verordening controleren. Door de ondertekening geeft het College opdracht om de controle op die onderdelen uit te voeren.

 

Besluit

Het College neemt kennis van:

Het controleprotocol 2018 dat is doorgestuurd door het SVHW.

 

 

Ontwerp wijzigingsplan Koolwijkseweg 41, Stolwijk

Samenvatting

De boerderij op het perceel Koolwijkseweg 41 in Stolwijk wordt sinds begin deze eeuw gebruikt als woning. Het perceel heeft in het geldende bestemmingsplan "Landelijk gebied (voormalige gemeente Vlist)" 2014 de bestemming "Agrarisch met waarden" gekregen. De agrarische bestemming vormt een belemmering voor de gewenste verkoop. Om de woonfunctie van de locatie alsnog te formaliseren wordt de aanduiding ‘voormalige agrarisch bedrijf (vab)’ toegevoegd, waarmee de woning gebruikt mag worden als ‘burgerwoning’.

 

Besluit

Het college stemt in met het ontwerp wijzigingsplan ‘Koolwijkseweg 41Stolwijk’ met planidentificatienummer NL.IMRO.1931.BPW1810BG017-ON01.

 

 

Vaststelling bestemmingsplan Schenkel 2 te Berkenwoude

Samenvatting

Het college stelt de raad voor het ontwerp bestemmingsplan Schenkel 2 in Berkenwoude vast te stellen. Dit bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een nieuwe woning op het perceel Schenkel 2 te Berkenwoude.

 

Besluit

Het college stelt de raad voor:

  • 1.

    Het bestemmingsplan Schenkel 2, Berkenwoude met identificatienummer NL.IMRO.1931.BP1703BG009-vg01 vast te stellen;

  • 2.

    Geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Naar boven