Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard

 

 

11 september 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

 

 

Ambitiedocument Pilot binnenstad Schoonhoven

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het Ambitiedocument ‘Pilot binnenstad Schoonhoven’ en vraagt de gemeenteraad het ambitiedocument vast te stellen. Het ambitiedocument bevat de basis voor het op te stellen bestemmingsplan (omgevingsplan). Een bestemmingsplan waarmee, doordat het project is aangemeld in de vijftiende tranche van de Crisis- en herstelwet, geëxperimenteerd kan worden met de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt.

 

Het ambitiedocument bevat tevens een uitvoeringsagenda voor verschillende acties en een overzicht van ontwikkellocaties die momenteel bekend zijn.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met het ambitiedocument ‘Pilot binnenstad Schoonhoven’;

  • 2.

    biedt het ambitiedocument ter vaststelling aan de gemeenteraad aan.

 

 

Ontwerp bestemmingsplan Lageweg 39 Ouderkerk aan den IJssel

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Lageweg 39 in Ouderkerk a/d IJssel. Het gaat om de bouw van drie woningen op de locatie van een voormalig agrarisch bedrijf. Het ontwerp bestemmingsplan wordt voor zes weken ter inzage gelegd.

 

Besluit

Het college Stemt in met het ontwerp bestemmingsplan Lageweg 39 in Ouderkerk a/d IJssel met IDN.IMRO.1931.BP1708BG025-ON01.

 

 

Centrumontwikkeling Stolwijk – vaststellen ontwerpprincipes

Samenvatting:

Met het vaststellen van de ruimtelijke uitgangspunten kan de gemeente verder om met belanghebbenden gezamenlijk een stedenbouwkundig plan op te stellen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met de (ruimtelijke) uitgangspunten voor een op te stellen stedenbouwkundig plan;

  • 2.

    biedt de uitgangspunten ter vaststelling aan de gemeenteraad aan.

 

 

Inspraakreactie op concept voorkeursalternatief (VKA) Krachtige IJsseldijk Krimpenerwaard (KIJK) in verband met het om te leggen nutstracé naar het achterland.

Samenvatting

De gemeente dient samen met de deelnemende nutspartijen voor het realiseren van het project ‘Verleggen nutstracé tussen de kern Ouderkerk aan den IJssel en de kern Lageweg’ een inspraakreactie in op het door het HHSK vastgestelde concept voorkeursalternatief KIJK.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met de bijgevoegde inspraakreactie.

  • 2.

    mandateert de heer W. Rook om namens het college de inspraakreactie te ondertekenen.

 

 

Eenmalige subsidies vanaf 2019

Samenvatting

Met de nieuwe spelregels rondom eenmalige subsidies wordt beter aangesloten bij de juridische, financiële en inhoudelijke kaders van het subsidie instrumentarium.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met de nieuwe spelregels inzake éénmalige subsidies, zoals voorgesteld in het bijgevoegde raadsvoorstel; onder voorbehoud van besluitvorming in raad.

  • 2.

    Stelt de aangepaste subsidieregelingen Krimpenerwaard 2019 vast onder voorbehoud van besluitvorming over de wijzigingen zoals voorgesteld in het raadsvoorstel.

 

 

Realisatie laatste fase fietspad F441, tracé tussen Benedenkerkseweg te Stolwijk en Lange Tiendweg te Gouderak.

Samenvatting

De provincie heeft € 1.750.000 beschikbaar gesteld voor het fietspad F441, tracé Stolwijk-Gouderak. De totale kosten zijn € 2,8 miljoen. De gemeente verzoekt de Groenalliantie € 700.000 bij te dragen en stelt de raad voor dat de gemeente het restant van € 350.000 bijdraagt. De provincie is trekker van het project.

 

Besluit

Het college besluit:

  • 1.

    De Groenalliantie te verzoeken € 700.000 bij te dragen aan het fietspad, gelegen tussen Benedenkerkseweg te Stolwijk en Lange Tiendweg te Gouderak

  • 2.

    Aan de gemeenteraad voor te stellen € 350.000,- te storten in de algemene reserve vrij vermogen, als gevolg van de ruimte van € 350.000,- op Overige agrarische zaken en Overige recreatieve voorzieningen.

  • 3.

    In te stemmen met gemeentelijke bijdrage € 350.000 aan de realisatie fietspad F441 en de gemeenteraad voor te stellen hiervoor een krediet van € 350.000,- beschikbaar te stellen en te dekken uit de algemene reserve.

  • 4.

    Bestaande budgetten hiervoor te oormerken en alles te verwerken via de tweede bestuursrapportage.

Naar boven