Terinzagelegging herindelingsontwerp Nuenen c.a. - Eindhoven

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 15 mei 2018 het herindelingsontwerp tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven vastgesteld. Een herindelingsontwerp bevat een procesmatige en inhoudelijke onderbouwing van de voorgestelde samenvoeging van de twee gemeenten. Een ieder kan vanaf woensdag 16 mei tot en met woensdag 11 juli 2018 zienswijzen indienen op het herindelingsontwerp.

Functie herindelingsontwerp

In de Wet algemene regels herindeling staat welke procedure gevolgd moet worden bij een gemeentelijke samenvoeging. Om te komen tot een samenvoeging van gemeenten moet een herindelingsontwerp worden vastgesteld. In het herindelingsontwerp staan onder meer de grenzen van de nieuwe gemeente, de uitgangspunten van de samenvoeging en de beoogde herindelingsdatum (1 januari 2021). Verder wordt ingegaan op ‘het waarom’ van de samenvoeging. Tevens is het voorstel tot samenvoeging getoetst aan criteria zoals bestuurskracht, evenwichtige bestuurlijke verhoudingen, duurzaamheid, interne samenhang en worden financiële consequenties van de samenvoeging in beeld gebracht.

Terinzagelegging

Het herindelingsontwerp samenvoeging Nuenen c.a. en Eindhoven ligt ter inzage van woensdag 16 mei tot en met woensdag 11 juli 2018. U kunt het document inzien op de volgende locaties (tijdens de gebruikelijke openingstijden):

  • 1.

    Gemeente Nuenen c.a.: Jan van Schijnveltlaan 2.

  • 2.

    Gemeente Eindhoven: Inwonersplein, Stadhuisplein 10.

 

Het herindelingsontwerp is digitaal te raadplegen op de volgende websites:

Zienswijzen indienen

Iedereen die dat wil, kan tijdens de periode van terinzagelegging een reactie geven op het herindelingsontwerp. Het indienen van een zienswijze kan op verschillende manieren:

Schriftelijk

Voor een schriftelijke zienswijze stuurt u een brief naar:

  • 1.

    Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant o.v.v. 'zienswijze herindelingsontwerp Nuenen c.a. en Eindhoven', Postbus 90151, 5200 MC ‘s-Hertogenbosch

Mondeling

Als u een mondelinge zienswijze wilt geven, kunt u daarvoor een afspraak maken met het secretariaat van het programma Veerkrachtig Bestuur in Brabant, tel. 073 - 680 8675.

Ook kunt u tijdens één van de informatiebijeenkomsten met behulp van een notulist een zienswijze laten opstellen. Deze informatiebijeenkomsten vinden plaats in de twee gemeenten. Data en locaties worden nog bekend gemaakt.

Digitaal

U kunt uw zienswijze ook digitaal versturen via het formulier op de website https://www.brabant.nl/vkbnuenen of per e-mail naar herindelingnuenen@brabant.nl

Vervolg

De ingediende zienswijzen worden door Gedeputeerde Staten beoordeeld en verwerkt in een reactienota. Na 11 juli 2018 ontstaat zo het vervolg op het ontwerp: het herindelingsadvies.

Dit herindelingsadvies wordt door Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant vastgesteld en vervolgens aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gezonden. Daarna start het formele wetgevingstraject.

De beoogde datum van de samenvoeging is 1 januari 2021.

Informatie

Voor vragen om informatie kunt u een e-mail sturen naar : herindelingnuenen@brabant.nl

      

Naar boven