15e serie Wijzigingen Bouwverordening
De raad der gemeente Waddinxveen;
gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2015
gelet op de Woningwet;
besluit vast te stellen de volgende wijziging van de Bouwverordening Waddinxveen 2007 (15e wijziging);
Artikel I
Artikel 9.7. wordt gelezen als volgt:
Artikel 9.7 Afdoening anders dan door de commissie in pleno
  • 1.
    De commissie kan de advisering over een aanvraag om advies, in afwijking van artikel 9.2, onder verantwoordelijkheid van de commissie overlaten aan een of meerdere daartoe gemandateerden. De gemandateerde(n) adviseren over bouwplannen waarvan volgens hen het oordeel van de welstandscommissie als bekend mag worden verondersteld.
  • 2.
    In elk geval van twijfel wordt het bouwplan alsnog voorgelegd aan de welstandscommissie.
  • 3.
    De advisering van de welstandsaspecten berust bij een of meerdere door burgemeester en wethouders aan te wijzen ambtena(a)r(en) indien sprake is van een bouwwerk waarvoor in het vigerende welstandsbeleid criteria van de ‘kan’-bepaling zijn opgenomen.
  • 4.
    In afwijking van het bepaalde in het eerste en derde lid kan de commissie een advies uitbrengen indien de aanvrager daartoe een verzoek tot de commissie richt.
Artikel II
Van bijlage 9 wordt artikel 2 gelezen als volgt:
Artikel 2 Werkwijze van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit
De commissie regelt zelf haar wijze van werken, zulks met inachtneming van de bepalingen genoemd in hoofdstuk 9 van deze verordening.
 
De commissie kan zich naar eigen inzicht laten bijstaan door extra adviseurs. Dit betreft onder andere disciplines als cultuur- en bouwhistorie, landschapsarchitectuur of beeldende kunst. Afhankelijk van de aanvraag om een omgevingsvergunning die moet worden beoordeeld, nemen de extra adviseurs deel aan de vergadering. Zij hebben geen stemrecht, tenzij ze als commissielid zijn benoemd overeenkomstig artikel 9.3 van deze verordening.
Artikel III
Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag volgend op die van de bekendmaking. Besluiten genomen op grond van de verordening zoals die luidde voor de wijziging worden geacht te zijn vastgesteld op grond van de gewijzigde verordening.
___
Aldus vastgesteld door de raad der gemeente Waddinxveen in zijn openbare vergadering van 10 juni 2015.
De griffier, De burgemeester,
Naar boven